Bezoekers

038268
Bezoekers vandaag : 332
Gisteren : 493

Marktaandeel EV daalt in Europa

De verkoop van elektrische auto’s en plug-in hybrides stagneert in Europa. Volgens cijfers van de ACEA daalde het marktaandeel van EV’s en zag de verkoop van PHEV’s een flinke dip.

De ACEA heeft de Europese verkoopcijfers van nieuwe auto’s gepubliceerd. De fabrikantenorganisatie meldt dat in juni 154.408 nieuwe elektrische personenauto’s werden geregistreerd. Vorig jaar juni werden nog 157.982 EV’s verkocht, waarmee een afname van 1% is te constateren. Het marktaandeel van elektrische auto’s lag in de afgelopen maand 0,7 procentpunt lager dan in juni vorig jaar. Het marktaandeel van EV’s bedraagt nu 14,4 procent.

Over het eerste halfjaar gezien, groeide het aantal nieuwverkochte EV’s in Europa met 1,3 procent. Omdat de gehele automarkt harder groeide, neemt het marktaandeel af. In de eerste zes maanden van dit jaren waren elektrische auto’s samen goed voor een marktaandeel van 12,5 procent.

België en Italië in de plus

Hoewel de Europese markt een dip laat zien, lopen de tendensen in de individuele lidstaten erg uiteen. Zo zag België een toename van dik 50 procent in de verkoop van EV’s en Italië zelfs van 117 procent. In Frankrijk (-10,3 procent) en Nederland (-15 procent) doken de verkoopcijfers in de min.

Plug-in hybride heeft wind tegen

Opvallend is dat de terugloop in de EV-verkoop niet wordt opgevangen door een stijgende verkoop van plug-in hybrides. Ten opzichte van juni 2023 lag de verkoop liefst 20 procent lager. Vooral in België (-49,2 procent), Frankrijk (-21,7 procent) en Duitsland (-3,4 procent) liepen de registraties van hybrides met een stekker terug. De stekkerloze mild hybrides is wel aan een opmars bezig en pluste 26,4 procent.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors