Bezoekers

060225
Bezoekers vandaag : 195
Gisteren : 367

Volvo wil voorlopig nog geen volledig elektrisch merk zijn

Volvo was een van de eerste merken die aankondigde volledig elektrisch te willen zijn. Sterker nog, in 2030 al zouden er alleen nog EV´s van de band moeten rollen. Nu zien de Zweden toch af van die ambitie.

Al eerder dit jaar bleek dat de EV-transitie stokt. De Elektrisch Rijden Monitor 2023 van de ANWB liet al zien dat de groep die niet van plan is elektrisch te gaan rijden (28 procent) voor het eerst groter is dan de groep (27 procent) die wel de overstap naar de EV wil gaan maken. Onder meer de hoge aanschafkosten van een EV en nog altijd relatief beperkte actieradius zijn redenen om (nog) niet de overstap te maken.

Bijgestelde ambities

Autofabrikanten stellen hun ambities nu massaal bij. Mercedes-Benz, Ford en Hyundai lieten al minder snel te elektrificeren dan aangekondigd en ook Volkswagen verlaagt haar toekomstige productiecapaciteit van EV-batterijen. Inmiddels maakt eveneens Volvo pas op de plaats. Als een van de eerste automerken lieten de Zweden weten dat ze in 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s in het aanbod wilde hebben. Nu is de ambitie om over zes jaar vooral stekkermodellen te voeren. Naast EV’s dus ook plug-in hybrides. Volvo zegt dat het in 2040 netto vrij van broeikasgassen wil zijn.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors