Bezoekers

070043
Bezoekers vandaag : 228
Gisteren : 405

Nieuwe A24/Blankenburgverbinding: alleen elektronisch tol betalen

Op 7 december 2024 opent A24/Blankenburgverbinding die de A15 bij Rozenburg verbindt met de A20 bij Vlaardingen. Op de nieuwe snelweg moet er tol betaald worden, maar dat kan alleen elektronisch. De fysieke tolpoortjes ontbreken immers.

Het verkeer in de Rotterdamse regio zal vanaf 7 december waarschijnlijk beter doorstromen. Dan opent de A24/Blankenburgverbinding die de A15 bij Rozenburg verbindt met de A20 bij Vlaardingen. De nieuwe weg wordt echter een tolweg. Voor de aanleg kon de Rijksoverheid immers onvoldoende geld vrijmaken en via de tol wordt een deel van de aanlegkosten terugverdiend.

e-Tol

Op de A24 zullen echter geen tolpoortjes staan om het geld te innen. De enige manier om te betalen is elektronisch, waarmee dit de eerste snelweg met e-TOL van Nederland is. Camera’s registreren het kenteken van elke auto, waarna er automatisch of online kan worden betaald. Ook is het mogelijk op in de populaire app Flitsmeister te betalen. Recent tekenende Flitsmeister hiervoor een overeenkomst met RDW.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors