Bezoekers

079820
Bezoekers vandaag : 102
Gisteren : 513

RREC: Rolls Royce Enthusiast’s Club

Er zijn van die automerken waarvan bijna iedereen enthousiast wordt. Rolls-Royce is zo’n merk, maar ook zeker Bentley. En als dat enthousiasme de overhand neemt, kunt u lid worden van de Rolls-Royce Enthusiast’s Club (RREC). Ook als u zelf niet zo’n auto bezit.

De Rolls-Royce Enthusiasts’ Club is – hoe kan het ook anders – van origine Brits. Maar omdat modellen van Rolls-Royce en Bentley nu eenmaal wereldwijd indruk maken, heeft de club meerdere aftakkingen. Van de 7.000 leden op deze aardbol, bevinden zich er ongeveer 65 in ons land. RREC Nederland is opgericht in 1967. Dat de RREC fans van zowel Rolls-Royce als Bentley verwelkomt, is historisch perfect verantwoord. Hoewel Rolls-Royce nu tot het BMW-concern behoort en Bentley bij de Volkswagen Groep onderdak heeft gevonden, zijn de merken afkomstig uit dezelfde kraamkamer: de voormalige Rolls-Royce Company.

Voor eigenaren én fans

De RREC wordt vanuit Engeland aangestuurd door de ‘One and Only Club’ die al meer dan honderd jaar bestaat. Naast de landenclubs – waaronder RREC Nederland valt – bestaan er in Groot Brittannië ook (sub)clubs per landstreek. RREC Nederland vertegenwoordigt auto’s van begin 1900 tot en met heden. De club organiseert regelmatig bijeenkomsten, van toertochten tot technische meetings. Want hoe bijzonder de modellen van de leden ook zijn, er wordt gewoon in gereden. Het is dan zien en gezien worden. Hoe meer enthousiastelingen van de auto’s kunnen bewonderen, hoe beter. De RREC is immers niet alleen opgericht voor auto-eigenaren, ook voor fans.

President’s Picknick

Juist door die unieke mix van eigenaren en pure liefhebbers, is het ledenbestand van RREC Nederland heel gemêleerd. Afkomst of vermogen is niet belangrijk, alleen het enthousiasme telt. Geliefd zijn de seizoensritten die door het gehele land worden gehouden. Soms zoekt de club buurlanden op, waarbij aansluiting wordt gevonden met zusterclubs aldaar. Op de al eerder gememoreerde technische meetings – in voor- en najaar – worden ledenauto’s bekeken en gekeurd. Andere hoogtepunten in het jaar zijn lezingen en museabezoek. En vaste prik: de jaarlijkse picknick, ergens op de hei.

Website: www.rrec.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors